Nauka zawodu Jest 553 produktów.

na stronę
Pokazuje 25 - 48 z 553 elementów
  • Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów zasadniczej szkoły zawodowej, zawód: dekarz, betoniarz-zbrojarz, posadzkarz, malarz-tapeciarz.Omówiono w nim podstawowe pojęcia z zakresu budownictwa, podano zasadnicze wiadomości o elementach konstrukcji i wykończenia budynku, instalacjach budowlanych i robotach budowlanych. Ponadto zamieszczono wybrane...

    34,24 zł
  • Podręcznik polecamy uczniom technikum i szkoły policealnej do nauki przedmiotu gospodarka i rachunkowość przedsiębiorstw gastronomicznych, w zawodach: kelner, kucharz, technik organizacji usług gastronomicznych oraz kucharz małej gastronomii.Zaprezentowany materiał obejmuje zagadnienia związane ze zjawiskami ekonomicznymi (gospodarką, dochodem,...

    27,75 zł
  • Podręcznik napisany do programu nauczania przedmiotu podstawy ekonomii dla zawodu technik ekonomista i technik handlowiec. Część 1. obejmuje treści programowe związane z mikroekonomią, a część 2. - zagadnienia makroekonomiczne.Wiadomości prezentowane w tej części podręcznika dotyczą: systemów gospodarczych, równowagi makroekonomicznej, wzrostu ...

    30,63 zł
  • Podręcznik jest przeznaczony do nauki przedmiotu technologia i towaroznawstwo na poziomie technikum. Zawiera wiadomości z zakresu klasyfikacji i znakowania towarów, podstaw procesu produkcyjnego i jego powiązań z jakością wyrobów. Omówiono w nim podstawy normalizacji oraz systemy zapewnienia jakości, zasady certyfikacji i akredytacji w Polsce i...

    24,13 zł
  • Podręcznik z nowej serii wydawniczej Kucharz małej gastronomii jest przeznaczony do nauki przedmiotu - podstawy żywienia człowieka, w zawodzie: kucharz małej gastronomii, na poziomie zasadniczej szkoły zawodowej.Omówiono w nim składniki odżywcze i ich rolę w organizmie człowieka, gospodarkę wodną i energetyczną organizmu oraz przemiany składnik...

    27,75 zł
  • Podręcznik z nowej serii wydawniczej "Kucharz małej gastronomii" do nauki przedmiotu – podstawy rachunkowości, w zawodzie: kucharz małej gastronomii, na poziomie zasadniczej szkoły zawodowej.Autorka zapoznaje uczniów z podstawowymi pojęciami ekonomicznymi dotyczącymi przedsiębiorstwa gastronomicznego, uczy wypełniania dokumentacji rachunkowej w...

    24,13 zł
  • Podręcznik z serii „Kucharz małej gastronomii” jest przeznaczony do nauki przedmiotu wyposażenie techniczne. Podręcznik obejmuje następujące tematy: instalacje elektryczne, wodno-kanalizacyjne oraz wentylacyjne, materiały konstrukcyjne w urządzeniach gastronomicznych, maszyny i urządzenia do obróbki wstępnej surowców, aparatura grzejna, aparatu...

    25,89 zł
  • Podręcznik do nauczania przedmiotu ekonomika. Treść podręcznika jest zgodna z podstawą programową i dostosowana do programu nauczania dla zawodu technik ekonomista nr 341[02]/MEN/2008.05.20.W 2. części podręcznika przedstawiono gospodarowanie zasobami majątkowymi jednostki organizacyjnej, zarządzanie jednostką organizacyjną, planowanie i organi...

    35,50 zł
  • Zbiór zawiera 9 zestawów testów etapu pisemnego I i II części egzaminu zawodowego oraz odpowiednio - 9 zadań praktycznych wraz z rozwiązaniami. Na końcu podano też odpowiedzi do wszystkich testów.Oto tematyka niektórych zadań praktycznych: Naprawa układu nośnego i kontrola ilości oleju przekładniowego w tylnym moście pojazdu. Spra...

    28,77 zł
  • Zbiór zawiera 10 zestawów zadań egzaminacyjnych na I i II część etapu pisemnego egzaminu (50 pytań sprawdzających wiadomości i umiejętności właściwe dla kwalifikacji w zawodzie kucharz małej gastronomii oraz 20 pytań dotyczących wiadomości i umiejętności związanych z zatrudnieniem i działalnością gospodarczą). W każdym zestawie znajdują się zadania...

    30,63 zł
  • Autorka udziela wielu rad, wskazówek, ostrzega, zwłaszcza nieprofesjonalistów, przed popełnianiem często zdarzających się błędów. W książce omówiono: - przybory do makijażu - analizę kolorystyczną - wykonywanie makijażu krok po kroku - makijaż permanentny - airbrush...

    45,73 zł
  • Podręcznik składa się z trzech części, w których zawarto treści dotyczące kolejno: zasad obsługi klienta, uwarunkowań dotyczących sprzedaży towarów oraz promocji placówek handlowych. Na końcu każdej części zamieszczono przykładowe testy do sprawdzenia nabytej wiedzy.Podręcznik dopuszczony do użytku szkolnego przez ministra właściwego do spraw ...

    19,49 zł
  • Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów zasadniczych szkół zawodowych oraz szkoły policealnej kształcących w zawodzie sprzedawca, zgodnie z programem nauczania 522[01]/ZSZ, SP/MEN/2007.02.08.Podręcznik składa się z trzech części, w których zawarto treści dotyczące kolejno: zasad obsługi klienta, uwarunkowań dotyczących sprzedaży towarów oraz ...

    16,09 zł
  • Podręcznik stanowi kompendium podstawowej wiedzy z zakresu spedycji. W książce przedstawiono zasadnicze pojęcia i zasady związane z działalnością spedycyjną, charakterem usług spedycyjnych i rodzajami spedycji. Autor rzeczowo omówił czynności składające się na spedycję, m.in.: przyjmowanie zleceń, zawieranie umów o przewóz, dobór środków transporto...

    17,62 zł
  • Zbiór ćwiczeń z rozwiązaniami stanowi trzecią część kompletu podręczników do przedmiotu Gospodarka zapasami i magazynem. Autorka integruje w nim zagadnienia szczegółowo omówione w podręcznikach Zapasy i Zarządzanie magazynem. Podręcznik stanowi zbiór ćwiczeń, zadań oraz tekstów studiów przypadków służących do przeanalizowania i rozwiązania indywidu...

    18,45 zł
  • Zbiór zawiera 5 zestawów testów przygotowujących do teoretycznego egzaminu zawodowego w zawodzie technik usług kosmetycznych oraz jedno zadanie praktyczne z przykładowym rozwiązaniem. Każdy zestaw składa się z 50 zadań o tematyce zawodowej i 20 dotyczących zatrudnienia i działalności gospodarczej. Na końcu zamieszczono klucz odpowiedzi do wszystkic...

    26,83 zł
  • W podręczniku scharakteryzowano rynek usług hotelarskich. Wyjaśniono i omówiono m.in.:• podstawowe pojęcia z dziedziny marketingu: rynek, produkt, cena, dystrybucja, promocja,• badania marketingowe, zarządzanie i planowanie,• mierniki stosowane w działalności hotelarskiej.Prezentowane zagadnienia zilustrowano licznymi przykładami i ...

    30,63 zł
  • Część drugaj, to dokończenie modułu zarządzanie przedsiębiorstwem oraz treści dotyczących pozostałych modułów bloku tematycznego, a mianowicie: wybranych zagadnień statystyki oraz analizy efektywności ekonomicznej przedsiębiorstwa....

    19,03 zł
  • Treści podręcznika obejmują: organizację pracy menedżera, wybrane koncepcje i techniki zarządzania, rolę kultury organizacyjnej w firmie, strategie zarządzania, planowanie, struktury organizacyjne , zarządzanie ludżmi w przedsiębiorstwie, a w tym planowanie zatrudnienia, dobór, ocenianie i wynagradzanie pracowników oraz prawo pracy, motywowanie i s...

    15,55 zł
  • Zeszyt ćwiczeń zawiera zestawy ćwiczeń, dzięki którym uczeń postawiony wielokrotnie w sytuacji nadawcy i odbiorcy pozna systemy komunikacyjne we współczesnym świecie. - Publikacja zawiera zestaw ćwiczeń, pozwalających uczniowi na poznanie i ocenianie szeregu zjawisk społecznych, które są ważnymi czynnikami kulturotwórczymi. - W wyniku realizacji za...

    6,68 zł
  • W podręczniku przedstawiono handel zagraniczny z uwzględnieniem rozliczeń międzynarodowych, zarządzanie przedsiębiorstwem handlowym, z uwzględnieniem negocjacji, planowanie działalności w przedsiębiorstwie handlowym oraz analizę ekonomiczną tej działalności, instytucje kontrolujące działalność handlową oraz podejmowanie działalności gospodarczej na...

    6,66 zł
  • Książka przeznaczona do nauki przedmiotu specjalizacyjnego Usługi hotelarsko-turystyczne w zawodzie technik żywienia i gospodarstwa domowego na poziomie technikum i szkoły policealnej...

    8,66 zł
Pokazuje 25 - 48 z 553 elementów