Podstawy żywienia człowieka. Podręcznik Zobacz większe

Podstawy żywienia człowieka. Podręcznik

Dodaj do listy życzeń

978-83-02-02867-0

Wysyłka w ciągu 48 godzin

Nowy

Książka jest przeznaczona dla uczniów klas I i II szkół zasadniczych, zawód - kucharz, do nauki przedmiotu: podstawy żywienia człowieka.
Podano w niej podstawowe wiadomości o składnikach pokarmowych, ich właściwościach chemicznych,funkcjach biologicznych i wartościach odżywczych. Omówiono zasady prawidłowego zestawienia jadłospisów dla różnych g...

Więcej szczegółów

ISBN 978-83-02-02867-0
Autorzy Krystyna Flis, Małgorzata Konarzewska
Liczba stron 240
Rok wydania 2009
Wydawnictwo WSIP
Oprawa Broszurowa
Książka jest przeznaczona dla uczniów klas I i II szkół zasadniczych, zawód - kucharz, do nauki przedmiotu: podstawy żywienia człowieka.
Podano w niej podstawowe wiadomości o składnikach pokarmowych, ich właściwościach chemicznych,funkcjach biologicznych i wartościach odżywczych. Omówiono zasady prawidłowego zestawienia jadłospisów dla różnych grup ludności z uwzględnieniem norm na energię i składniki odżywcze.

30 Innych produktów w tej samej kategorii