Organizacja produkcji gastronomicznej Żywienie i usługi gastronomiczne cz.7 Kwalifikacja TG.16. podręcznik Zobacz większe

Organizacja produkcji gastronomicznej Żywienie i usługi gastronomiczne cz.7 Kwalifikacja TG.16. podręcznik

Dodaj do listy życzeń

978-83-89184-78-8

Wysyłka w ciągu 48 godzin

Nowy

Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VII Organizacja produkcji gastronomicznej jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie:
Kwalifikacja TG.16. Organizacja żywienia i usług gastronomicznych
2. Organizowanie produkcji gastronomicznej
Uczeń:
1) przestr...

Więcej szczegółów

ISBN 978-83-89184-78-8
Autorzy Joanna Ozdarska
Liczba stron 252
Rok wydania 2017
Wydawnictwo FORMAT-AB
Oprawa Miękka
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VII Organizacja produkcji gastronomicznej jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie:
Kwalifikacja TG.16. Organizacja żywienia i usług gastronomicznych
2. Organizowanie produkcji gastronomicznej
Uczeń:
1) przestrzega zasad planowania produkcji potraw i napojów;
2) planuje produkcję potraw i napojów;
3) kontroluje procesy produkcji potraw i napojów;
4) ocenia jakość sporządzonych potraw i napojów;
5) rozróżnia rodzaje kart menu;
6) opracowuje karty menu zawierające informacje dotyczące wartości odżywczej potraw;
7) oblicza zapotrzebowanie na surowce i półprodukty;
8) sporządza kalkulację cen potraw i napojów;
9) opracowuje receptury gastronomiczne;
10) korzysta ze specjalistycznych programów komputerowych do planowania i rozliczania produkcji gastronomicznej.

30 Innych produktów w tej samej kategorii