Zasady żywienia człowieka. Podręcznik Zobacz większe

Zasady żywienia człowieka. Podręcznik

Dodaj do listy życzeń

978-83-02-09149-0

Wysyłka w ciągu 48 godzin

Nowy

Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów klasy II i III technikum – do nauczania przedmiotu podstawy żywienia człowieka w zawodzie technik żywienia i gospodarstwa domowego. Polecamy go również studentom studiów licencjackich na kierunkach: nauka o żywieniu, dietetyka, pielęgniarstwo, położnictwo i bromatologia.
Podręcznik zawiera podstawowe wiad...

Więcej szczegółów

ISBN 978-83-02-09149-0
Autorzy Elżbieta Czarnowska-Misztal, Halina Turlejska, Hanna Kunachowicz
Liczba stron 255
Rok wydania 2013
Wydawnictwo WSIP
Oprawa Broszurowa
Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów klasy II i III technikum – do nauczania przedmiotu podstawy żywienia człowieka w zawodzie technik żywienia i gospodarstwa domowego. Polecamy go również studentom studiów licencjackich na kierunkach: nauka o żywieniu, dietetyka, pielęgniarstwo, położnictwo i bromatologia.
Podręcznik zawiera podstawowe wiadomości z zakresu fizjologii i biochemii żywienia. Omówiono w nim najnowsze wydanie "Tabel składu i wartości odżywczych produktów spożywczych" oraz znowelizowane normy energetyczne i składniki odżywcze. Przedstawiono zasady planowania wyżywienia i organizacji żywienia z uwzględnieniem zagadnień związanych z wprowadzaniem systemu bezpieczeństwa i jakości żywności HACCP. Podano podstawowe wiadomości o żywieniu dietetycznym z uwzględnieniem nowego systemu dietetycznego i charakterystyką poszczególnych diet. Podkreślono znaczenie prawidłowego żywienia w zapobieganiu chorobom oraz skutki popełnianych błędów w żywieniu.
Stan prawny aktualny na 2007 rok.

30 Innych produktów w tej samej kategorii