Agrobiznes. Podstawy przetwórstwa spożywczego. Podręcznik Zobacz większe

Agrobiznes. Podstawy przetwórstwa spożywczego. Podręcznik

Dodaj do listy życzeń

978-83-02-10126-7

Wysyłka w ciągu 48 godzin

Nowy

Podręcznik stanowi kompendium wiedzy na temat przetwórstwa spożywczego.
Jest zgodny z programem nauczania 2307/MRiGŻ/1997.08.18 i pomocny w przygotowaniu do egzaminu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe w zawodzie technik agrobiznesu 341[01].
Materiał nauczania został podzielony na 9 głównych działów:
• klasyfikacja przemysłu spożywczego...

Więcej szczegółów

ISBN 978-83-02-10126-7
Autorzy Ewa Hanna Lada
Liczba stron 200
Rok wydania 2008
Wydawnictwo WSIP
Seria wydawnicza AGROBIZNES
Oprawa Broszurowa
Podręcznik stanowi kompendium wiedzy na temat przetwórstwa spożywczego.
Jest zgodny z programem nauczania 2307/MRiGŻ/1997.08.18 i pomocny w przygotowaniu do egzaminu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe w zawodzie technik agrobiznesu 341[01].
Materiał nauczania został podzielony na 9 głównych działów:
• klasyfikacja przemysłu spożywczego,
• baza surowcowa,
• operacje i procesy jednostkowe,
• utrwalanie żywności,
• organizacja procesu technologicznego,
• charakterystyka wybranych branż,
• towaroznawstwo,
• opakowania,
• oraz ekologia a przetwórstwo spożywcze.
Przedstawia charakterystykę wybranych branż przetwórstwa spożywczego: przemysł zbożowo-młynarski, produkcję piekarsko-ciastkarską, przemysł cukrowniczy, przetwórstwo owocowo-warzywne, przetwórstwo ziemniaków, przemysł olejarski, przetwórstwo mięsne, produkcję mleczarską, przetwórstwo jajczarsko-drobiarskie oraz przemysł fermentacyjny
Na końcu zamieszczono skorowidz ważniejszych terminów i haseł.

30 Innych produktów w tej samej kategorii